Keresés...

Programajánló

A Szegedi Nemzeti Színház márciusi kínálatából kiemelkedik a Szegedi Kortárs Balett kettős bemutatója. Két egyfelvonásos táncjáték látható március 18-ától a Nagyszínház műsorán. Az elsőt, ami a Nemzeti Táncszínházzal közös produkció, Uri Ivgi és Johan Greben koreografálja BABY BOY címen. A másodikat, a JÓZSEF-LEGENDÁT, a Szegedi Kortárs Balett, a Nemzeti Filharmonikusok és a Művészetek Palotája együttműködésével Juronics Tamás készítette Richard Strauss gyönyörű muzsikájára.
A legutóbbi években rendre bemutatkozik Kisszínházunkban a Mórahalmi Színtársulat. Idén, március 9-én 19 órai kezdettel Heltai Jenő kiváló vígjátékával készülnek megnevettetni a szegedi publikumot. A MASAMÓDOT Lázár János állította színre.

Kulisszák előtti beszélgetés sorozatunk legújabb részében március 18-án 17 órakor Bodolay Géza rendező lesz Gyüdi Sándor vendége.

Az évadban alighanem utoljára tekintheti meg március 3-án, aki esetleg még nem látta, a RÓZSA ÉS IBOLYA című mesejátékot. Ezenközben a nagysikerű február végi bemutató után folyamatosan játsszuk Tóth Péter ÁRGYÉLUS KIRÁLYFI című daljátékát gyermekeknek. A darabbal kapcsolatban óvodások és alsó tagozatos iskolások számára meghirdetett rajzpályázatra április 10-ig lehet a műveket eljuttatni a színház jegyirodájába.

Szigligeti Ede társadalmi vígjátéka, a LILIOMFI 5-én, 8-án és 9-én ismét műsorra kerül, mint ahogyan – hosszabb szünetet követően – Mozart VARÁZSFUVOLÁJA is. Az Alföldi Róbert rendezte daljáték 25-én és 26-án látható majd.

A sikerre tekintettel Zalán Tibor tragikus fantáziálása, a SZÁSA I SZÁSA március 3-án színesíti a Kisszínház kínálatát. Folyamatosan műsoron tartjuk a LUXEMBURG GRÓFJÁT, a SZERELMI BÁJITALT, az ELVESZETT LEVELET, valamint az ÜVEGCIPŐT is.



 
Elejére!