Keresés...

Én, Earl meg a filmes karrier (12E)


Így kell karriert csinálni Hollywoodban. Aki tanítja: Alfonso Gomez-Rejon rendező, akinek Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni (Me and Earl and the Dying Girl, hazai bemutató: szeptember 24.) című független vígjátékáért az idei Sundance Fesztiválon a fesztivál történetének legnagyobb összegét fizette a Fox. Pedig a rendező sok éven át szimpla személyi titkárként dolgozott, igaz, olyan emberek mellett, mint Martin Scorsese, Robert De Niro, Nora Ephron és Alejandro Gonzalez Inarritu. Innen emelkedett a B-stábok tagjává, végül már a 2nd unit rendezője is volt: méghozzá az Affleck-féle Az Argo-akció-ban. Ez után csak egy lépés volt, hogy reklámokat rendezhessen, majd előrukkolhasson egy kis költségvetésű, de különleges hangulatú (és még különlegesebb című) filmmel. Az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni három dilis, filmrajongó középiskolás története: egyszerre vidám, szomorú, felpörgető és könnyfakasztó – a Sundance-en kivételes módon a zsűri és a közönség nagydíját is elnyerte.


És a következő filmje már biztosan nem a szülei házában fog forogni: a főszerepért Hugh Jackman és Will Smith versengett.


Utóbbi nyert, partnere pedig Rooney Mara és Jason Segel lesz. A rendező lassan induló karrierje üstökös módon ível felfelé. Hála Earlnek és a csajnak, aki meg fog halni...


                 
 
Elejére!