Keresés...

Kihelyezett építész kurzus a PTE Műszaki és Informatikai Karán, pekingi építész hallgatóknak


Prof Wang Tie, a pekingi Central Academy of Fine Arts, Institute of Architectural Design Karának dékánja, a PTE díszdoktora 2015. szeptember 21-e és október 8-a között kihelyezett szabadkézi rajzi és művészettörténeti kurzust tart Pécsett, a PTE Műszaki és Informatikai Karán (MIK). A professzorral a kihelyezett rajzi kurzusra érkezik 10-15 diákja, de a MIK építész hallgatóit is szívesen látják az órákon.


A kínai hallgatók a kihelyezett kurzuson kifejezetten Pécs város építészeti és művészettörténeti értékeiről fognak bővebb ismereteket elsajátítani. A kar művészettörténész és építész oktatói témavázlatot és útvonalterveket adnak a város értelmezéséhez.

Wang Tie jelenleg Kína egyik vezető építészeti egyénisége, oktatói és szakmai tevékenysége példaértékű. A pécsi útjára több professzortársa, valamint kínai felsőoktatási intézmények vezetői kísérték el, akikkel a pécsi Műszaki és Informatikai Kar vezetői további együttműködésekről is tárgyalnak.

A kurzus október 8-án fejeződik be, és a tervek szerint az itt elkészült munkákból kiállítás, és azokat bemutató rajzos könyv is készül.


Wang Tie professzor, az idei évnyitón, 2015. szeptember 7. PTE MIK


 
Elejére!