Keresés...

Lehár Ferenc - Cigányszerelem


  • Bemutató - 2016. június 23., 18.30 óra


A budapesti Bori Tamás rendezésében láthatja a közönség a Kolozsvári Magyar Opera legújabb bemutatóját, Lehár Ferenc Cigányszerelem című operettjét. Az előadást Kulcsár Szabolcs dirigálja. A premierre június 23-án, csütörtökön este 18.30 órától kerül sor a nagyteremben.

,,Az elmúlt néhány évad műsorrendjéből sajnos kimaradtak a Lehár-operettek. 2014 őszén a Budapesti Operettszínház mutatta be Kolozsváron A mosoly országát, a mi zenekarunk közreműködésével. Ez az előadás jelentette annak a megállapodásnak a kezdetét, amely a két intézmény között létrejött, hosszútávú együttműködés, közös előadások létrehozása érdekében - fogalmazott a Kolozsvári Magyar Opera csütörtöki sajtótájékoztatóján Szép Gyula, az intézmény igazgatója.

A produkció művészi üzenetét illetően Bori Tamás, az előadás kolozsvári rendezője hangsúlyozta: ,,Nekem nem a különbözőségeinket kell keresnem, és az abból fakadó súrlódásokat feltupíroznom, hanem a különbözőségek sokszínűségének kell tudnom vagy megtanulnom örülni, és a hasonlóságokat ebben hidakként megtalálnom”.

Kulcsár Szabolcs karmester kifejtette: ,,Nagyon örülök annak, hogy olyan művészekkel dolgozhatok együtt, akik világszerte állítanak színpadra előadásokat, így a színvonal is garantált".

Az előadásban Balázs Barbara, Fülöp Márton, Jordán Éva, Szabó Levente, Chiuariu Lívia, Madarász Lóránt, Mányoki Mária, Ádám János, Pataki Enikő, Szilágyi János, Veress László, Mányoki László, Venczel Péter, Kovács Ferenc, Varga Attila és Szép Bálint látható. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera énekkara, balettkara és zenekara.

Az előadás létrehozásában a rendező alkotótársai Daróczi Sándor díszlettervező, Velich Rita jelmeztervező, Zsuráfszky Zoltán, Németh Zsuzsanna, Lendvai Zsolt,  Rusu P. Gabriela koreográfusok és Szabó Jenő rendezőasszisztens voltak.

Az előadásra jegyek vásárolhatók az Opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, tel.: 0754-050150, 0371-395790).



 
Elejére!