Keresés...

Koleszár Adél – Budapest Portfolio Review fődíjasa

Az idei Art Market Budapesten a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ standján Koleszár Adél kiállítása tekinthető meg, aki a 2015-ben, a Capa Központban megrendezett Budapest Portfolio Review fődíjasaként nyerte el az egyéni kiállítás lehetőségét. A művész több mint két éve Mexikóban él és alkot, a kiállítás ezen munkákból mutat be válogatást.


Koleszár Adél fotóin az erőszakot és a kényszerű szociális izolációt vizsgálja, azt hogy ezek állandó elszenvedése hogyan alakítja át az egyént és az őt körülvevő társadalmi struktúrákat.

„Munkáimban olyan távoli eseményeket és valóságokat hozok közelebb a nézőhöz, melyekről legfeljebb a sajtó szűrőjén keresztül értesülhet. Szeretném, hogy látható­vá váljon, hogy ezek az ellentmondásos karakterek, melyek rengeteg előítéletet szülnek bennünk, valójában egy brutális társadalmi és politikai rendszer szülöttei. Célom, hogy intim közelségből, őszinte, bírálatoktól mentesen láttathassam és dokumentálhassam ezeket a sorsokat, a kiszolgáltatottságot és reménytelenséget, melyet a mindennapjaikban megtapasztalnak.”

A kiállított munkák egy része a New Routes of Faith című első önálló kiállításán (Supermarket Gallery, 2015) volt látható, a másik részük most kerül először bemutatásra.

Koleszár Adél 2013-ban alkotói ösztöníjjal érkezett Mexikóba, majd New Routes of Faith sorozatát a londoni Idestap és a Magnum Foundation támogatásával készítette el. 2015-ben megnyerte a Budapest Portfolio Review-t melynek díjaként a Capa Központ standján láthatóak a munkái. 2016 nyarán képit a Discovery szekció kiállítójaként bemutatták a Lodzi fotófesztiválon, valamint könyvét jelölték az Unseen Dummy Awards-ra Amsterdamban. Munkáit több hazai és nemzetközi platform publikálta, többek között a Foam Amsterdam, a Vice, a Fotografia Magazine, a Der Grief, és a Fotóművészet.

  • A kiállítás megtekinthető: 2016. október 13-16. között

Art Market Budapest, Capa Központ stand (P103), Millenáris Kulturális Központ, D épület, Budapest

A vásár látogatása ingyenes.

Nyitva tartás:
október 13. csütörtök: 11:00-20:00
október 14. péntek: 11:00-22:00
október 15. szombat: 11:00-20:00
október 16. vasárnap: 11:00-20:00

Koleszár Adél fotóin az erőszakot és a kényszerű szociális izolációt vizsgálja, azt hogy ezek állandó elszenvedése hogyan alakítja át az egyént és az őt körülvevő társadalmi struktúrákat.


 
Elejére!