Keresés...

Capa-járat – Fotofestiwal Łódź 2016

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet a lengyelországi Łódźban megrendezett Fotofestiwalra való kiutazásra. A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett, ezért hat fő számára lehetővé teszi a rangos fesztiválon való részvételt.


A Capa-járat fesztiválútjának résztvevőit pályázati úton választjuk ki. A pályázatra megalapozott tudással rendelkező, aktív professzionális fotográfusok, alkotók és a fotográfia területén dolgozó szakemberek jelentkezését várjuk. A Capa Központ hat résztvevő utaztatását és a fesztiválra szóló bérletét állja. Az utazás minden további költsége, így a szállás, étkezés, biztosítás, városi közlekedés és egyéb felmerülő költség a résztvevőket terheli.

A łódzi Capa-járat dátuma: 2016. június 8–13. Mivel mikróbusszal utazunk, így a ki- és hazautazás dátumaitól egyénileg eltérni nem lehet.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy az úton való részvételhez szükséges az angol nyelv társalgási szintű ismerete. A résztvevőktől az utazást követően rövid beszámolót várunk.

15 évvel ezelőtt, 2001-ben indult útjára a łódźi Nemzetközi Fotófesztivál, amely azóta Európában az egyik legfontosabb fotográfiai eseménnyé nőtte ki magát. Az idén június 9–19. között zajló rendezvényen amellett, hogy több tucat kiállítást tekinthetnek meg az oda látogatók, sok szakmai programon, így workshopokon, kerekasztal-beszélgetéseken, esti vetítéseken, film- és könyvbemutatókon vehetnek részt. Érdemes felhívni külön is a figyelmet a június 10-11-én zajló ART_IN portfolio reviewra, amelyen majd negyven szakemberrel konzultálhatnak munkáikról az érdeklődő alkotók. Erre a programra még május 10-ig lehet jelentkezni! További információ a fesztivál honlapján.

Külön öröm számunkra, hogy a fesztivál, a łódźi Vizuális Nevelés Alapítvány és a Łódźi Művészeti Központ alapítóját és igazgatóját, Krzysztof Candrowiczot a Capa-nagydíj idei zsűrijének tagjai között köszönthetjük.

A pályázatokat 2016. május 15-én, vasárnap éjfélig az orsolya.huszar@capacenter.hu e-mail címre várjuk.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a jelentkező nevét
  • elérhetőségét (e-mail, mobiltelefon stb.)
  • maximum 1 oldalas ÉLETRAJZOT/RESUMÉT (lehetőség szerint netes megjelenés feltüntetésével)
  • fotóművészektől egy minimum 10, maximum 30 képből álló PORTFÓLIÓT közepes felbontásban, jpg fájlformátumban (címmel, leírással)
  • kurátoroktól, szakemberektől REFERENCIÁT eddigi munkáiról, kiemelkedő szakmai eredményeiről
  • egy ½ , maximum 1 oldalas MOTIVÁCIÓS LEVELET arról, hogy miért tartja szakmailag fontosnak az úton való részvételt
  • valamint egy rövid NYILATKOZATOT arról, hogy legalább társalgási szinten beszéli az idegen nyelvet (amennyiben van erről bizonyítványa, úgy ennek típusát)

A beküldött anyagokat a Capa Központ által felkért szakemberek válogatják és ennek alapján áll össze a kiutazók végleges névsora.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet a lengyelországi Łódźban megrendezett Fotofestiwalra való kiutazásra.

A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett, ezért hat fő számára lehetővé teszi a rangos fesztiválon való részvételt.





 
Elejére!